Lituanicono įžanga – net dešimt renginių

Pavasarį daugiau ne tik gėlių (ir kačiukų!), bet ir fantastinių renginių. Kaip jau įprasta, Lituaniconas neapsiribos viena diena. Per tris savaites iki konvento pakviesime jus net į dešimt fantastinių renginių, kurių metu galėsite susipažinti su įvairiausiomis veiklomis, kurias veikia Lietuvos fantastai.

Pradėsime nuo Tolkieno skaitymo dienos. Kasmetinis visame pasaulyje vykstantis renginys jau šeštus metus iš eilės rengiamas ir Lietuvoje. Šiemet Tolkieno kūrybos ištraukas skaitysime Vilniuje (VU centrinių rūmų bibliotekoje), Kaune, Druskininkuose ir Švenčionyse. Susitinkame kovo 25 dieną, pirmadienį. Vilniečius kviečiame sekti informaciją Facebook įvykyje, kitų miestų įvykiai bus paskelbti artimiausiu metu TL Draugijos puslapyje.

Sekančią dieną, kovo 26-ąją, kviečiame aptarti literatūrą Fantastinių knygų klube. Kasmėnesiniuose susitikimuose kalbame apie įvairiausią fantastiką – ir klasikinę, ir šiuolaikinę, ir mokslinę, ir fentezi. Kovo 26 d. aptarsime Ursulos LeGuin romaną „Kairioji tamsos ranka“. Susitinkame VU bibliotekos MKIC Saulėtekyje. Facebook įvykis.

Kovo 30 d., šeštadienį, gyvo veiksmo vaidmenų žaidimų (LARP) klubas Lauretaur rengia Vaidmeninio fechtavimo turnyrą. Išbandykite jėgas su minkštais ginklais rankose. Turnyras vyks atvirame jaunimo centre „Mes“, V. Šopeno g. 3, Vilniuje. Facebook įvykis.

Vos diena vėliau, kovo 31-ąją, siūlome susipažinti su miniatiūrų žaidimu Star Wars X-Wing. Stalo žaidimų klube (Konstitucijos pr. 12, Vilniuje) tądien vyks turnyras ir demonstraciniai žaidimai pradedantiesiems. Norinčius dalyvauti prašome užsiregistruoti iš anksto el. paštu ragnaras@utgardas.lt. Facebook įvykis.

Balandžio pradžioje fantastika nesiliaus. Balandžio 3 dieną stalo žaidimų klube „Rikis“ (Šv. Stepono g. 5) vyks pažintinis Magic: the Gathering žaidimo vakaras, kuriame turėsite progą išbandyti šį, populiariausią pasaulyje kolekcinių kortų žaidimą. Daugiau informacijos rasite Facebook grupėje ir puslapyje.

Ketvirtadienį, balandžio 4 dieną, vakare kviečiame į „Kavinę fantastišką“. Tai yra dar gana naujas, bet jau šaknis įleidžiantis, kasmėnesinis fantastinių paskaitų ciklas. Balandžio mėnesį „Kavinėje fantastiškoje“ bus skaitomas pranešimas apie fantastikoje ir mituose sutinkamas magines ir fizikos dėsniams atsparias būtybes ir galimybę jiems egzistuoti realybėje. Informaciją sekite Facebook puslapyje.

Pirmąjį balandžio savaitgalį jau galima įkvėpti pavasariško oro ir keliauti į gamtą. Šalia gamtos Tolkien Lietuva kasmet švenčia bendruomenės gimtadienį. Prisijungti kviečiame visus norinčius – bus ir pokalbių apie Tolkieną, ir aktyvių veiklų, ir pasivaikščiojimų, ir dainų vakare, ir stalo žaidimų. Veiksmas vyks netoli Stakliškių esančioje Užukalnio sodyboje. Facebook įvykis.

Negalintys ar nenorintys vykti iš Vilniaus penktadienį, balandžio 5 dieną, vėl kviečiami į stalo žaidimų klubą „Rikis“, į tradicinį stalo žaidimų vakarą. Čia išbandyti naujus ar pažaisti pamėgtus stalo žaidimus galite kiekvieną savaitę!

Balandžio 9 dieną, antradienį, vėl pakviesime į „Rikį“, kur vyks stalo vaidmenų žaidimų (RPG) vakaras. Kiekvieną savaitę žmonės čia renkasi žaisti Dungeons and Dragons sistema paremtų žaidimų, bet RPG įvairovė yra gerokai didesnė. Stalo žaidimų festivalio „RPG Namelis“ meistrų komanda paruoš kelis įdomius žaidimus, kurie leis patirti nuotykių fantastiniuose žaidėjų (jūsų ir jūsų draugų)  vaizduočių sukurtuose pasauliuose. Tikslesnė informacija – jau netrukus RPG Namelio Facebook puslapyje.

Taip pat balandžio pradžioje kviečiame ir į „Rikyje“ vyksiančius karinių miniatiūrų žaidimų vakarus. Jie vyksta kiekvieną trečiadienį, o balandžio 10 dienos susitikimas bus skirtas visiems norintiems susipažinti su šiuo hobiu.

Detalesnę informaciją apie artėjančius įvykius rasite ir Lituanicon Facebook puslapyje. O greitai rasti informaciją padės ir lentelė apačioje.

KadaKasKurFacebook įvykis
2019-03-23 (Druskininkuose) ir 2019-03-25Tolkino skaitymo dienaVilniuje, Kaune, Švenčionyse ir DruskininkuoseVilnius, Druskininkai, Švenčionys, Kaunas
2019-03-26, 18:30Fantastinių knygų klubas: Kairioji tamsos rankaVilniuje, Saulėtekio al. 5 (VU bibliotekos MKIC), A 119 seminarų kambaryjeĮvykis
2019-03-30, 12:00Vaidmeninio fechtavimo turnyrasVilniuje, V. Šopeno g. 3 (Atviras jaunimo centras „MES“)Įvykis
2019-03-31, 10:00Star Wars X-wing miniatiūrų žaidimo pažintinė dienaVilniuje, Konstitucijos pr. 12 (Stalo žaidimų klubas; 4 įėjimas)Įvykis
2019-04-03, 18:45Magic: the Gathering žaidimo pažintinis vakarasVilniuje, Šv. Stepono g. 5 (Stalo žaidimų klubas "Rikis", pasažo rūsyje)
2019-04-04, 19:00Kavinė fantastiška: MonstraiVilniuje, Šv. Mikalojaus g. 15 (Baras "Šnekutis", rūsys)Įvykis
2019-04-05/07Tolkien Lietuvos gimtadienio šventėUžukalnio sodyba netoli StakliškiųĮvykis
2019-04-05, 19:00Stalo žaidimų vakarasVilniuje, Šv. Stepono g. 5 (Stalo žaidimų klubas "Rikis", pasažo rūsyje)
2019-04-09, 19:00Stalo vaidmenų žaidimų (RPG) vakaras "RPG pavasaris"Vilniuje, Šv. Stepono g. 5 (Stalo žaidimų klubas "Rikis", pasažo rūsyje)Įvykis
2019-04-10, 19:00Karinių miniatiūrų žaidimų vakarasVilniuje, Šv. Stepono g. 5 (Stalo žaidimų klubas "Rikis", pasažo rūsyje)Įvykis

Džiaukimės fantastika kartu!

Author: Lituanicon