Kaip įveikti baimę žaisti? „Kompiuteriukai vaikams“ išsišokimas Lietuvos švietime

Ar IT pamoka buvo jūsų įdomiausia pamoka? Ar žinote, kad IT mokyklinė programa beveik nesikeičia jau daugybę metų? Tai galima pamažu arba drąsiai pakeisti, jog vaikai tikrai ištartų: „Čia tai geriausia pamoka!“

Apie tai svajojo nedidelė grupelė žmonių, pasiryžusi įgyvendinti utopiją – surengti didžiausią IT edukacijos iniciatyvą Lietuvoje „Kompiuteriukai vaikams“ ir per metus penktokams išdalinti daugiau nei 20 000 BBC Micro:bit kompiuteriukų. Kiek baimės ir atradimų turi lydėti drąsias įdėjas, kad pasaulis susidomėtų, apie kokią lietuvišką mokyklą svajojame?

Darbas švietime, pasirodo, gali būti vienas įdomiausių gyvenimiškų ir profesinių patyrimų! Apie visa tai per Lituanicon papasakos Viltautė Žvirzdinaitė, kompiuteriukų paramos fondo projektų vadovė ir technologinio švietimo entuziastė.

Ir ne tik papasakos, bet ir pakvies į praktines dirbtuves, kuriose vos per keliolika minučių kartu su kompiuteriukų paramos fondo savanoriais galėsite išmokti programuoti! Praktinės užduotys ir šviesos kardo variacijos – skamba įdomiai, ar ne? Laukiami visi.

Author: Lituanicon