Lituanicono linksmybės

Be pranešimų, Lituanicone bus ir kitokių linksmybių. Bus galima linksmai:

  • Mainyti pinigus į prekes

Mūsų rėmėjai „Bonus Animus“ ir „Kitos knygos“ prekiaus knygomis. Be to, „Kuroneko“ pardavinės skanų ir/ar įdomų maistą iš Azijos, mūsų rėmėjas „Rikis“ – stalo žaidimus, o Gorgeous Barbarian – fantastiškus papuošalus, DnD aksesuarus ir kitas malonias keistenybes

  • Žaisti

Tradiciškai veiks Mind Zone lounge, kur bus komiksų, žaidimų konsolių ir kitų pramogų. Rikio zonoje bus galima žaisti stalo žaidimus (taip, ir Magic: the Gathering). O jei norite tiesiog atsipalaiduoti ir pasirgti, kviečiame stebėti Lituanicone vyksiantį X-wing turnyrą!

  • Sportuoti

Pamankštinti ne tik smegenis, bet ir raumenis, kvies Kovų duobė ir Lankininkų kova. „Kovų duobė“ – istorinio fechtavimo (HEMA) klubų bendras projektas, siūlantis susipažinti su šiuo laisvalaikio praleidimo būdu, prisiliesti prie tikroviškų šaltųjų ginklų ir išmokti jų valdymo pagrindų.  „Lankininkų Kova“ – sportinis komandinis žaidimas, į Lietuvą atkeliavęs 2016-aisiais. Sportas panašus į dažasvydį, šratasvydį ir net kvadratą. Žaidžia dvi komandos po šešis žaidėjus, jų tikslas – per tam tikrą laiką nukauti visus priešininkus šaudant iš lanko, naudojant specialias, saugias strėlės.

  • Kurti

Pasiūlysime sudalyvauti net dviejose kūrybinėse dirbtuvėse: nuo 12 valandos su cosplayer’e Foxtail galėsite pasigaminti kostiuminius šarvus ar kitokį atributą, o nuo 15 valandos Kompiuteriukų paramos fondo savanoriai išmokys jus programuoti mikrokompiuteriais micro:bit.

  • Padėti mokslininkams

Stall Catchers“ – žaidimas, kuriame žaidėjams reikia surasti „kamščius“ (angliškai stalls), kurie užkemša smegenų kapiliarus ir taip padidina Alzheimerio ligos ir kitų demencijos formų tikimybę. Bežaisdami padėsite mokyti Kornelio universiteto mokslininkų sukurtą dirbtinį intelektą, o šis galės patikimiau atrinkti ir grupuoti duomenis, kas žymiai paspartins mokslininkų darbą.

  • Susipažinti

Gyvo veiksmo vaidmenų žaidimų (LARP) asociacija „Lauretaur“ pristatys savo klubo veiklą ir vaidmenų žaidimų subkultūrą Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Atvykę galėsite pamatyti LARP kostiumų, šarvų ir kitos ekipuotės, dekoracijų ir artefaktų. Informacinis stendas leis pažvelgti į LARP‘ą iš arčiau ir pamatyti kaip ši veikla atrodo iš tikrųjų, paliesti ir nusifotografuoti su eksponatais. Taip pat galima bus pabendrauti ir susipažinti su vaidmenų žaidimų organizatorių komanda, kuri galės atsakyti į visus Jūsų klausimus.

Be to, besilinksminant nereikės sukti galvos dėl pietų: visą dieną konvento patalpose veiks kavinė, kurioje galėsite įsigyti ir užkandžių, ir rimtai pavalgyti. Išrankesnieji, kurių netenkins kavinės maistas, visai netoli ras Ozą ir Šiaurės miestelį su daugybe kavinių ir restoranų kiekvieno skoniui.

Author: Lituanicon